Nieuws Rust op Rhijnhof

2-2-2022


De data voor de inloopspreekuren in 2022 zijn bekend. Zie link.


Een inloopspreekuur wordt gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is normaal gesproken altijd op een zaterdag van 10:00 tot 11:00 in eet- en drinklokaal 'Voor af en toe' op de Botermarkt nummer 9 in Leiden.


U kunt zich u al aanmelden.Dan krijgt u vooraf een uitnodiging. Of u kunt gewoon binnenlopen.U bent in ieder geval ook dit jaar weer van harte welkom!

1-12-2021


Vriescontainers midden op de begraafplaats


Bij Rhijnhof zijn normaal gesproken negen koelplekken voldoende. "We hebben er nu buiten zes extra koelplekken bij", zegt locatiemanager Roland de Groot. Zie volledige artikel via volgende link op nu.nlen op sleutelstad.nl


Stichting Rust op Rhijnhof heeft zich altijd verzet tegen een uitvaartcentrum op de begraafplaats. En zeker tegen een uitvaartverzekeraar die - via gedwongen winkelnering - een veel groter gebied bedient, dan alleen de Leidsche regio.


Wij vinden dat een uitvaartcentrum niet op een begraafplaats hoort. Op een begraafplaats hoort rust. Rust om te herdenken en om afscheid te nemen.


Op een begraafplaats hoort geen ergernis over een grootschalig industrieel complex midden op het terrein, verkeersbewegingen, drukte van managers, file en opstoppingen en zeker geen extra containers waar overledenen in worden opgeslagen.


Stichting Rust op Rhijhof vind deze ontwikkeling en recente 'oplossing' getuigen van grote armoede.


6-3-2021


De data voor de inloopspreekuren in 2021 zijn bekend.Zie link.


Een inloopspreekuur wordt gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is normaal gesproken altijd op een zaterdag van 10:00 tot 11:00 in eet- en drinklokaal 'Voor af en toe' op de Botermarkt nummer 9 in Leiden.


Nu tijdens de lock-down houden we de bijeenkomsten op de begraafplaats. Dat is buiten en kunnen we voldoende afstand houden, maar toch elkaar fysiek ontmoeten.


U kunt zichu al aanmelden. Dan krijgt u vooraf een uitnodiging. Of u kunt gewoon binnenlopen. U bent in ieder geval ook dit jaar weer van harte welkom!

6-6-2020


Het inloopspreekuur was dit keer op de begraafplaats. Een wandeling en een kopje thee. Volgende is weer in Leiden bij eet- en drinklokaal 'Voor af en toe' op de Botermarkt.

16-3-2020


De maatregelingenvan de regering en de gemeente om verdere verspreiding van COVID 19 tegen te gaan, hebben geen invloed op onze grafverzorging.

U kunt ons bereiken via info@rustoprijnhof.nl

20-2-2020


De data voor de inloopspreekuren in 2020 zijn bekend. Zie link.


Een inloopspreekuur wordt gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is altijd op een zaterdag van 10:00 tot 11:00 in eet- en drinklokaal 'Voor af en toe' op de Botermarkt nummer 9 in Leiden.


U kunt zich u al aanmelden.Dan krijgt u vooraf een uitnodiging. Of u kunt gewoon binnenlopen. U bent in ieder geval ook dit jaar weer van harte welkom!

10-1-2019


Beste wensen voor het nieuwe jaar!


Zaterdag 2 maart wordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in eet- en drinklokaal Vooraf en Toe op de Botermarkt nummer 9 in Leiden.


Meldt u alvast aan! of kom gewoon gezellig langs. U bent van harte welkom!

15-11-2018


De volgende inloopspreekuur is opzaterdag 6 december 2018 van 10:00 tot 11:00 met mogelijke uitloop. De locatie is binnen bij eet en drinklokaal 'Voor af en Toe' op de Botermarkt nummer 9 in Leiden


U bent van harte welkom!

8-11-2018


Wethouder Leewis blijkt tijdens ons gesprek het dossier Rhijnhof niet te kennen. Ze wist bijvoorbeeld niet dat er pagina's uit de jaarcijfers van SBBR zijn verdwenen en dat de onafhankelijke adviescommissie heeft geadviseerd dat het bestemmingsplan niet voldoet. Ze was niet op de hoogte dat het plan niet voldoet aan de het masterplan van SBBR, wist niet dat het plan niet getoest was aan het parkeerbeleid en niet aan het beleid voldeed. Ze wist niet dat er niet gesproken is met de belanghebbende en wist dus ook niet waarom niet.


Nu de Raad van State heeft gezegd dat de uitbreiding niet mag van het bestemmingsplan, is ze - tot onze verbijstering - niet van plan te handhaven.


Ze heeft geïnformeerd naar onze wensen, maar melde alvast dat ze geen toezeggingen kon doen.


Een van onze wensen is dat ze zich verdiept in het dossier.

3-11-2018


Radar; gesjoemel bij Dela met vingerafdrukken van overledenen.


Lees het hele artikel op NOS via deze link

28-9-2018


Handtekeningen tegen bomenkap gaan morgen naar de wethouder. 1.232 in totaal.

Lees het hele artikel op UnityFM

28-9-2018


De volgende inloopspreekuur is op zaterdag 6 oktober 2018 van 10:00 tot 11:00 met mogelijke uitloop. De locatie is binnen bij eet en drinklokaal 'Voor af en Toe' op de Botermarkt nummer 9 in Leiden


U bent van harte welkom!

3-9-2018


Eindelijk, na ruim twee jaar, is het zover, 15 augustus jl. heeft de Raad van State ons beroep tegen de uitbreiding van het crematorium en het vestigen van een uitvaartcentrum op de begraafplaats Rhijnhof te Leiden, gegrond verklaard. Lees hieronder het complete persbericht;

15-8-2018


Flinke fout met verlenen van vergunning uitbreiding Rhijnhof.


"De stichting Rust op Rhijnhof, die zich inzet voor het beschermen van het groene en cultuurhistorische karakter van de Leidse begraafplaats, heeft daarmee gelijk gekregen van de Raad van State." aldus het Leidsch Dagblad.

10-8-2018


Petitie voor bomen behoud op Rhijnof al meer dan 900 keer getekend!


Doe mee en teken ook voor het behoud van de natuur op Rhijnhof via de petitie 'Red het natuurgebied op Rhijnhof!'.

4-7-2018


Nicoline Zemering is de nieuwe bedrijfsleider van Stichting Beheer Begraafplaats Rhijnhof. Zij komt van begraafplaats en crematorium Laurentius in Rotterdam. zie artikel op sleutelstad.fm.


Hopelijk heeft ze de groene vingers die Rhijnhof nodig heeft en helpt zij mee de begraafplaats mooier, vriendelijker te maken en een echt park. In ieder geval minder een industriële fabriek dat het thans is geworden.


Wat ze direct zou kunnen doen; de oude openingstijden weer in gebruik te laten gaan, in plaats van 17:00 al dicht voor bezoekers; een stop op de 24 uurs toegang alle toeleveranciers, families en ondernemers; de 44 bomen laten staan i.p.v. die te kappen.


En belangrijkste; een strakke organisatie neerzetten die de natuur op de begraafplaats goed onderhoud zonder te veel kosten te maken. SBBR heeft geen geld en kan zich niet permitteren, door ondoordachte uitgaven, de grafkosten nog verder te verhogen.

28-6-2018


Leidenaar Juliana Fintorova maakt zich sterk voor de bomen op de begraafplaats Rhijfhof. Kijk en luister naar het interview op sleutelstad.fmen help mee door ook, net als ons, de petitie te ondertekenen!

19-6-2018


Grafkosten gemeente leiden bovengemiddeld hoog


Bij begraafplaats Rhijnhof betaalt men voor 1 persoon 4.817 euro voor een periode van 20 jaar. Indien men de grafrechten wil verlengen naar 30 jaar lopen de totale kosten voor het graf op tot in totaal 6.703 euro. Dat is een enorm verschil vergeleken met andere grote steden in Nederland.


Sleutelstad fm schrijft; 'Wie in Leiden 'goedkoop' uit wil zijn voor de uitvaart kan het beste kiezen voor een algemeen graf of een crematie.'

1-6-2018


Vandaag is ons beroep tegen de uitbreiding van het crematorium en het vestigen van een uitvaartcentrum op de begraafplaats Rhijnhof te Leiden, door de Raad van State in Den Haag behandeld. Het college gaf toe dat bij de opstelling van het bestemmingsplan een fout is gemaakt. Het crematorium had waarschijnlijk niet gebouwd mogen worden. De uitspraak wordt over 6 weken verwacht. Lees hieronder het complete persbericht.

28-5-2018


'44 bomen Rhijnhof tegen de vlakte; politiek boos' lees het hele artikel van Unity hier.

26-5-2018


Partij voor de Dieren (initiatiefnemer), SP, Partij Sleutelstad, GroenLinks, Christen Unie en CDA stellen samen schriftelijke vragen aan college. Lees op dewebsite van PvdD.


Stichting Rust op Rhijnhof steunt het initiatief van de bovenstaande partijen en zal net als hun ook bezwaar maken tegen de kap van de bomen.

19-5-2018


De volgende inloopspreekuur is opzaterdag 9 juni 2018 van 10:00 tot 11:00met mogelijke uitloop. De locatie is binnen bijeet en drinklokaal 'Voor af en Toe' op de Botermarkt nummer 9 in Leiden


U bent van harte welkom!

14-5-2018


Nieuw College in Leiden. Het vorige College trok een muur op wanneer het om Rhijnhof ging. Het bestuur van Rust op Rhijnhof hoopt dat het nieuwe College meer openheid geeft.

20-3-2018


De zogeheten 'Toekantoren' naast de begraafplaats komt er niet. Bewoners en meeste raadsleden zijn tegen. zie artikel.

3-3-2018


De volgende inloopspreekuur is opzaterdag 7 april 2018 van 10:00 tot 11:00met mogelijke uitloop. De locatie is binnen bijeet en drinklokaal 'Voor af en Toe' op de Botermarkt nummer 9 in Leiden


U bent van harte welkom!

28-2-2018


Sinds vandaag wordt er via Public Spirtit gezocht naar een vervanger voor Henk Kooreman.


Bent u een vriend van Leiden en heeft u verstand van groen? Solliciteer dan op de uitstaandevacaturevan directeur/bedrijfsleider bij Stichting Beheer Begraafplaats Rhijnhof.

Uw sollicitatie kunt u uiterlijk 18 maart 2018 indienen viawww.publicspirit.nl.Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Jetske Goudsmit. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 033-445 9193.

10-1-2018


Beste wensen voor het nieuwe jaar!


Zaterdag 10 februari wordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in eet- en drinklokaal Vooraf en Toe op de Botermarkt nummer 9 in Leiden.


Meldt u alvast aan! of kom gewoon gezellig langs. U bent van harte welkom!

6-12-2017


Omwonenden; "Houding die je van Schiphol verwacht."

Lees het hele artikel van Omroep West hier.

5-12-2017


Vandaag was er een behandeling van een voorlopige voorzieningen die de bewoners hadden ingediendbij de rechtbank in Den Haag om te verhinderen dat de nieuwe parkeerplaatsen aan de rhijnhofweg in gebruik worden genomen.


Stichting rust op Rhijnhof is het hiermee eens. Er is van te voren niet goed nagedacht over deze oplossing, noch is deze oplossing besproken met alle belanghebbende. Wanneer er goed was gekeken naar de nut en noodzaak van het totale plan, was dit niet gebeurd.


De rechter verwacht binnen 14 dagen een uitspraak.

4-12-2017


De volgende inloopspreekuur is op zaterdag 9 december 2017 van 10:00 tot 11:00 met mogelijke uitloop. De locatie is binnen bijeet en drinklokaal 'Voor af en Toe' op de Botermarkt nummer 9 in Leiden


U bent van harte welkom!

23-11-2017


Vanaf 27 november gaat het crematoriumweer in gebruik. Dela geeft op zaterdag 2 en zondag 3 december open dag. Zie website Dela.


Er is een presentatie balsemen en er staat een verlengde Tesla S, de enige elektrische rouw auto. Er wordt gesproken over een primeur in Nederland! Een workshops balsemen en een soort RAI autobeurs, maar dan midden op onze begraafplaats.


Dela gaat openen terwijl de bezwaren van de omwonenden en de bezoekers van Rhijnhof nog bij de rechter liggen ter beoordeling.

4-10-2017


Let op: zaterdag 7 oktober kan niet doorgaan wegens andere verplichtingen van de bestuurders. De mensen die zich reeds hadden aangemeld, zijn hiervan al schriftelijk op de hoogte gebracht.

De eerst volgende bijeenkomst is opzaterdag 9 december 2017.

16-9-2017


De volgende inloopspreekuur is op zaterdag 7 oktober 2017 van 10:00 tot 11:00 met mogelijke uitloop. De locatie is binnen bijeet en drinklokaal 'Voor af en Toe' op de Botermarkt nummer 9 in Leiden

U bent van harte welkom!

14-9-2017


Wirwar van tarieven bij crematoria in ons land zie artikel in De Telegraaf van vandaag.

1-8-2017


De volgende inloopspreekuur is op zaterdag 12 augustus 2017 van 10:00 tot 11:00 met mogelijke uitloop. De locatie is binnen bijeet en drinklokaal 'Voor af en Toe' op de Botermarkt nummer 9 in Leiden


U bent van harte welkom!

13-7-2017


persbericht; Uitvaartcentrum waarschijnlijk een brug te ver.


18-5-2017


Dela uitvaartcentrum vraagt gevelreclame aan.

17-5-2017


Zaterdag 10 juni wordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in eet- en drinklokaal Vooraf en Toe op de Botermarkt nummer 9 in Leiden.


Meldt u alvast aan! of kom gewoon gezellig langs. U bent van harte welkom!

3-5-2017


Donderdag 13 juli 2017 komt de zaak voor bij de rechter.

29-4-2017


Verslag bestuursvergadering van 8 april jl.

Belangrijkste conclusie: De gemeente Leiden heeft geen toezicht op de begraafplaats en haar beheerder. En de gemeente heeft geen eigen visie waaraan zij de plannen van SBBR en Dela kunnen toetsen.


De gemeente Leiden (B&W) heeft daarmee geen mandaat van de raad.

10-4-2017


Dela is begonnen met slopen.

1-4-2017


Zaterdag 8 april wordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in eet- en drinklokaal Vooraf en Toe op de Botermarkt nummer 9 in Leiden.


Meldt u alvast aan! of kom gewoon gezellig langs. U bent van harte welkom!

30-1-2017


Zaterdag 11 februariwordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in eet- en drinklokaal Vooraf en Toe op de Botermarkt nummer 9 in Leiden.


Meldt u alvast aan!of kom gewoon gezellig langs. U bent van harte welkom!

27-1-2017


Voorzieningenrechter heeft ons bezwaar afgewezen. Het blijft onbegrijpelijk dat het college dit plan er doorheen blijft drukken zonder dat er draagvlak is bij de bevolking, de huurders van de graven, de bezoekers van het park, de omwonende en de Raad. Zelfs geen dialoog. Lees onze column.

12-1-2017


Vandaag 10:30 was er zitting bij de rechtbank. De stichting heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit van het college voor de oplossing voor de aanleg van de extra parkeerplaatsen op het terrein van de beheerders van het park. Deze zaak is vandaag voorgekomen bij de voorzieningenrechter. Over twee weken verwachten we de uitslag.

10-1-17


Persbericht; Parkeeronderzoek houdt geen rekening met bezoekers op de begraafplaats.

10-1-17


Dela heeft onderzoek laten doen naar de parkeerbehoefte. Volgens hun komen ze 68 parkeerplaatsten tekort! Ze willen dit tekort 'oplossen' op het terrein van het technisch beheer. U kunt dit nalezen in het PDF-document hieronder.

10-9-2016


Zaterdag 12 novemberwordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in Het Haagse Schouw in Leiden.

Meldt u alvast aan! of kom gewoon gezellig langs. U bent van harte welkom!

6-9-2016


De website van Rhijnhof is een tijdje uit de lucht geweest, maar is nu weer terug. De website wordt steeds uitgebreider. Kijk opwww.rhijnhof.nl

24-8-2016


Zaterdag 10 september wordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in Het Haagse Schouw in Leiden.


Meldt u alvast aan! of kom gewoon gezellig langs. U bent van harte welkom!

1-8-2016


Interessant artikel vandaag in de krant over cremeren en begraven, met de titel; "Waarom gemeentes liever hebben dat je begraven wordt".


Nederlanders kiezen steeds vaker voor crematie. Voor de gemeenten betekent dat een flinke financiële strop. Want begraven levert geld op en cremeren niet.


Zie link naar artikel hier.

18-7-2016


Zaterdag 13 augustus wordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in Het Haagse Schouw in Leiden.


Meldt u alvast aan!of kom gewoon gezellig langs. U bent van harte welkom!

7-7-2016


Persbericht; Voorzieningenrechter geeft Stichting Rust op Rhijnhof gelijk.

7-7-2016


Voorzieningenrechter stelt stichting in het gelijk. Dela mag niet met de bouw van een uitvaartcentrum en de verbouw van het crematorium beginnen. U kunt de uitspraak van de voorzieningenrechter nalezen in het pdf-document hieronder.

(in document van de rechtbank staan wel wat (type)fouten. Zo komt de stichting uit Leiden en niet uit Lisse.)

30-5-2016


Zaterdag 9 juli wordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in Het Haagse Schouw in Leiden.


Meldt u alvast aan! of kom gewoon gezellig langs. U bent van harte welkom!

24-6-2016


Vandaag 10:00 was er zitting bij de rechtbank. De stichting heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit van het college en komt nu voor bij de voorzieningenrechter. Over twee weken verwachten we de uitslag.

16-6-2016


Stichting stuurt persbericht uit.

15-6-2016


Stichting publiceert brief aan de raadsleden en brief aan het college van B&W.

31-5-2016


Het college van burgemeester en wethouders van Leiden legt het advies van de onafhankelijke adviescommissie naast zich neer en vindt eigenstandig dat de plannen voor het vestigen van een mega uitvaartcentrum en uitbreiding van het crematorium wel past binnen het huidige bestemmingsplan. Zie brief van college aan onze stichting.


30-5-2016


Zaterdag 11 juni wordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in Het Haagse Schouw in Leiden.


Meldt u alvast aan!of kom gewoon gezellig langs. U bent van harte welkom!

18-5-2016


Een bijdrage van onze antropoloog: het verhaal van een witte olifant.


Een witte olifant.


8-5-2016


Een inzending van de heer en mevrouw Karreman.

ingezonden brief

inkomend E en C Karreman.pdf(278.93KB)

2-5-2016


Zaterdag 7 mei wordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in Het Haagse Schouw in Leiden.


Meldt u alvast aan! of kom gewoon langs. U bent van harte welkom!

14-4-2016


De eerste graven zijn inmiddels schoongemaakt en er is een bloemetje bij gezet. De reacties zijn erg dankbaar en daarom zijn wij ook dankbaar om het te mogen doen.

9-4-2016


Advertentie voor de voorjaarsschoonmaak is geplaatst en de eerste verzoeken om de grafsteen schoon te maken zijn inmiddels binnengekomen.

advertentie voorjaarsschoonmaak

advertentie voorjaarsschoonmaak.pdf(290.46KB)

12-3-2016


Vrijwilligers willen graag grafstenen schoonmaken en de beplating nalopen van nabestaande die dat niet meer kunnen. Door het bestuur is besloten dit als nieuwe activiteit toe te voegen aan de bestaande activiteiten.

5-3-2016


Zaterdag 12 maart wordt er weer een inloopspreekuur gehouden voor geïnteresseerden en belangstellenden. Dit is van 10:00 tot 11:00 in Het Haagse Schouw in Leiden.


Meldt u alvast aan! of kom gewoon langs. U bent van harte welkom!

29-1-2016


De commissie bezwaarschriften heeft geoordeeld dat de aanvraag van een vestiging van een uitvaartcentrum en de uitbreiding van het crematorium op de begraafplaats inderdaad in strijd is met het bestemmingsplan. In een brief adviseert de commissie het college om onze bezwaren gegrond te verklaren. Hieronder kunt u de brief downloaden.

20-1-2016


Een pamflet met - in het kort - de belangrijkste bezwaren.

pamflet januari 2016

Pamflet januari 2016.pdf(84.32KB)

16-1-2016


Mooi stuk in het FD over de noodzaak van dominante ontmoetingsplaatsen (anders dan winkels) in een stadscentrum om een bruisende binnenstad te hebben. Geschreven door een Leidenaar!

10-1-2016


Vrijdag 8 januari jl. was er een hoorzitting bij een onafhankelijke commissie over onze bezwaren (en die van andere). Iedereen van het bestuur van de stichting was aanwezig en het ziet er naar uit dat wij de commissie hebben weten te overtuigen.

betoog hoorzitting

hoorziting 8 januari 2016.pdf(44.23KB)

10-1-2016


Rhijnhof heeft sinds dit nieuwe jaar een nabestaandecafé. Het nabestaandecafé is een café waar themabijeenkomsten plaats vinden voor mensen die een naaste hebben verloren. Iedere tweede zondag van de maand van 14:30 tot 16:00 in theehuis Veldheim. Zie voor verdere informatie de website van Rhijnhof.

1-1-2016


Stichting rust op Rhijnhof wenst u het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Hierbij ons programma voor het jaar 2016 inclusief data voor de inloopuren.

programma 2016

Programma 2016 rust op rhijnhof.pdf(36.66KB)

8-12-2015


Een inzending van Rutger van Oudenhoven.

een antroposofische kijk

Een antroposofische kijk.pdf(33.29KB)

7-12-2015


Eerste lantarens met lichtjes zijn op Rhijnhof geplaatst.Dank voor uw steun!

3-12-2015


Zaterdag 12 december wordt er een informatiebijeenkomst / inloopspreekuur gehouden. dit is van 10:00 tot 11:00 met mogelijke uitloop. Locatie is Botermarkt 6 in Leiden.


Meldt u alvast aan! of kom gewoon langs.

14-11-2015


Bestuursvergadering met Eimert van der Vliet, Rutger van Oudenhoven en Lodewijk Bloemendaal. Volgende bijeenkomt is 12 december en zal worden gecombineerd met een inloopspreekuur. U kunt zich hiervoor alvast aanmelden.

5-11-2015


De nadere gronden van bezwaar zijn verder uitgewerkt en ingediend. Het document kunt u hieronder downloaden.

2-11-2015


Artikel over de Stichting in het Leidsch Dagblad. Zie Link.

22-10-2015


Dinsdag 3 november zal er een informatiebijeenkomst gehouden worden. Meldt u aan!

20-10-2015


De Stichting heeft pro-forma bezwaar ingediend. De Stichting heeft nu meer tijd gekregen om het bezwaar verder uit te werken.

16-09-2015


Vergunning aan Dela is door de gemeente verleend. Zie hieronder het document.


30-04-2015


Dela dient aanvraag omgevingsvergunning in voor de verbouwing van het crematorium en de vestiging van een uitvaartcentrum.


Bekijk aanvraagdirect op de site van de gemeente Leiden

U kunt aan de inhoud van deze website geen rechten ontlenen. Heeft u naar aanleiding van deze website nog vragen of suggesties? Mail dan gerust naar info@rustoprhijnhof.nl, Stichting rust op Rhijnhof Copyright 2015-2021